I Bar貌metre de Qualitat dels Serveis P煤blics

M脡S DEL 85% DE LA POBLACI脫 DE CASTELL脫 SE SENT SATISFETA DE VIURE AL POBLE

  • Es presenten els resultats del I Bar貌metre de Qualitat dels Serveis P煤blics de Castell贸
  • El ve茂nat del poble ha pogut opinar sobre les iniciatives municipals impulsats els 煤ltims anys i la seua experi猫ncia a l鈥檜tilitzar aquests serveis que oferits per l鈥檃juntament

L’Ajuntament de Castell贸 presenta al p煤blic l’informe de resultats del primer Bar貌metre Municipal realitzat per a con茅ixer l’opini贸 que tenen els ve茂ns i ve茂nes sobre la qualitat dels serveis p煤blics que ofereix l’Ajuntament i l’opini贸 sobre les iniciatives municipals realitzats els 煤ltims anys. Aquests resultats s贸n fruit del q眉estionari que del 28 de setembre al 21 d鈥檕ctubre de 2022 ha estat a la disposici贸 de la ciutadania en el Portal de Participaci贸 Ciutadana 鈥淒ecidim Castell贸鈥, aix铆 com de les enquestes realitzades a peu de carrer.

Dels resultats obtinguts, com a dades a destacar, trobem que el nivell mitj脿 de benestar de viure a Castell贸 茅s del 4 sobre 5, un notable general, i el grau de satisfacci贸 respecte als serveis p煤blics que ofereix el consistori aconsegueix el 63,6% de les persones enquestades. En el cas dels espais municipals, el Mercat Municipal 茅s el servei millor qualificat per la ciutadania, seguit del Cementeri. Respecte al que m茅s preocupa els ve茂ns i ve茂nes de Castell贸, el 38,3% de les persones enquestades consideren que s贸n la neteja dels espais p煤blics i l鈥檃lcoholisme i la drogodepend猫ncia. Per altra banda, per a realitzar un tr脿mit, consulta o gesti贸, m茅s de la meitat del total de les persones enquestades prefereixen contactar en persona.

Quant als canals pels quals els ve茂ns s’informen per a con茅ixer les activitats realitzades des del Consistori, el 65% aprova molt satisfact貌riament la ferramenta informativa d鈥橢l Miragall, tant en l铆nia com en format f铆sic; i opinen que els Pressupostos Participatius 鈥淒ecidim Castell贸鈥 茅s la millor iniciativa impulsada 聽durant els 煤ltims anys per l鈥橝juntament de Castell贸.

鈥淎mb els resultats d鈥檃quest bar貌metre l’Ajuntament de Castell贸 cont铆nua amb l鈥檕bjectiu de consolidar els valors i actuacions pr貌pies de la Responsabilitat Social i el Govern Obert, mitjan莽ant l’establiment de mecanismes efectius de rendici贸 de comptes, garantint i fomentant la participaci贸 ciutadana, i promovent la transpar猫ncia p煤blica鈥 ha assenyalat l鈥檃lcalde 脪scar Noguera.

El projecte del I Bar貌metre de Qualitat dels Serveis P煤blics de Castell贸 s鈥檈mmarca dins de les subvencions de promoci贸 de la Responsabilitat Social que ofereix la Diputaci贸 de Val猫ncia.